Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

    Εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε "όλης της Στερεάς Ελλάδας".

Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, τη νεολαία που δεν μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο, με όσους απειλούνται με κατάσχεση, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα. Με τους εμποροϋπαλλήλους και όχι με τα πολυκαταστήματα. Με τους αγρότες και όχι με τους μεσάζοντες και τις πολυεθνικές. Με τους εργάτες και όχι με τους εργολάβους.

Για μας η ελπίδα είναι στον αγώνα για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και του σάπιου πολιτικού κατεστημένου μαζί με όλους αυτούς που ωθούνται στο περιθώριο σήμερα .

Είμαστε με όλους τους αγωνιζόμενους, με όλους τους ανυπόταχτους. Mε τους αγωνιζόμενους εργάτες στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, στη ΣΕΛΜΑΝ, στη ΝΕΟΣΕΤ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ. Με τους απεργούς καθηγητές που υπερασπίζουν το δημόσιο σχολείο, με τους απεργούς διοικητικούς στα Πανεπιστήμια, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται για δημόσια υγεία, με τις απολυμένες καθαρίστριες, με τους 5μηνους και τους voucherάδες που παλεύουν για σταθερή εργασία με δικαιώματα, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, με τα μπλόκα των αγροτών.

Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής.

Δε μας προτιμούν τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε μας χαρτζιλικώνουν εφοπλιστές και βιομήχανοι. Δε βρίσκουμε υποψήφιους από την πολιτική ανακύκλωση. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου (όσοι ακόμη έχουμε). Είμαστε κατά των Μνημονίων και υπέρ της διαγραφής του χρέους, αγωνιζόμαστε για την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ. Είμαστε με την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο και σχεδιασμό μιας διαφορετικής πορείας για την παραγωγή και την οικονομία. Με το χτύπημα του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί όλα αυτά αποτελούν τη μόνη λύση για να επιβιώσει ο λαός και να έχουμε δουλειές, μισθούς, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, δημοκρατία.

Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση.

Δε θέλουμε τη λεηλασία της Στερεάς Ελλάδας από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών, των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια μας απειλούν. Θέλουμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κατασκευή έργων ουσιαστικής κοινωνικής ωφέλειας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση. Θέλουμε οι αγρότες μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τα προϊόντα που παράγουν. Δεν είμαστε με τον "Καλλικράτη" και το τοπικό κράτος που εφαρμόζει τις εντολές που δέχεται κατά του λαού. Είμαστε με τις γενικές συνελεύσεις και τα τοπικά δημοψηφίσματα, με τους ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με τη "λευκή επιταγή" για πέντε χρόνια.

Δεν είμαστε με την ανάθεση και τη μοιρολατρία.

Δε θέλουμε να γίνουμε μια γενιά μετανάστευσης, απογοήτευσης, κατάθλιψης. Δεν αφηνόμαστε στη «μοίρα» μας, ούτε αναθέτουμε σε «ειδικούς» τη λύση των προβλημάτων μας. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι το «αντικαταθλιπτικό» και η δύναμη μας. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές, αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες. Σπάμε την ανάθεση, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Είμαστε με την αριστερά της ανατροπής και όχι της υποφερτής διαχείρισης.

Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά θα ζητά από τον καθένα να παράγει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα καλύπτει τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.
Στις Περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στις Ευρωεκλογές στηρίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Σας προσκαλούμε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που θα πραγματοποιηθεί την:

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ 19:00 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου