Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο της. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου σε μια συμβολική – ολιγόλεπτη κατάληψη του οδοστρώματος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο κλείσιμο της βιομηχανίας, η οποία εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!

Η κυβέρνηση έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει την διαμαρτυρία των εργαζόμενων αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον υποτακτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα. Η αστυνομία δε δίστασε να κάνει τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, χτύπησε για μια ακόμα φορά αναίτια δεκάδες απεργούς, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς ενώ προέβη και σε προσαγωγές απεργών και αλληλέγγυων.

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ολισθαίνει στον αυταρχικό κατήφορο. Όμως δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Η κυβέρνηση τρέμει την κάθε εργατική διαμαρτυρία. Τώρα είναι η στιγμή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.

Μόνη λύση είναι η ανατροπή της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων, να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Περιφερειακή Eπιτροπή Στ. Ελλάδας

Τ.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ήταν θέμα χρόνου: Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή

Σήμερα ξημερώνει μια μαύρη μέρα για τον λαό που αγωνίζεται. Ο Παύλος Φύσσας,  34 χρονών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος, άνθρωπος που έβαζε τη ζωή και την τέχνη του στην υπηρεσία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα από χέρι φασίστα στο Κερατσίνι! Μια στυγνή δολοφονία των χρυσαυγιτών φονιάδων! Οι παπαγάλοι που σε συγχορδία αποφαίνονται ότι  «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο» ή μιλάνε για «οπαδική βία»,  δε μπορούν να το κρύψουν: Οι ναζιστές  της Χρυσής Αυγής έχουν στόχο να σκοτώσουν!

Ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί να μη θρηνήσαμε νεκρό στην μαφιόζικη επίθεση ενάντια στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα, θρηνούμε όμως δυο μέρες μετά!
Το στήσιμο ίδιο με το Πέραμα. Ομάδες που έρχονται ειδοποιημένες, που εμφανίζονται στο χώρο της δολοφονίας με την συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που είναι έτσι κι αλλιώς διαρκώς παρόντες  στην συγκεκριμένη περιοχή, και χτυπάνε! Προαναγγέλλοντας μάλιστα τα χτυπήματα. Μόνο που αυτή την φορά δεν λάθεψαν. Δυο μαχαιριές, η μία ίσια στην καρδιά!

18 Σεπτεμβρίου 2013. Μια μέρα που το μίσος μας φουντώνει όσο δεν φαντάζεστε. Και η απόφασή μας φουντώνει όσο δεν το χωράει ο νους σας! Όσο και να σας προστατεύουν οι κρανοφόροι των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ, όσο και να σας προωθούν οι καναλάρχες με τα σκουλήκια τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου και οι εφοπλιστές με τους υποτακτικούς τους όπως στο Πέραμα. Όσο και να σας ανοίγουν δρόμους τα στελέχη της ΝΔ τύπου Πολύδωρα, ο λαός θα σας τσακίσει, εσάς και τα αφεντικά σας!
 Ο λαός ξέρει πώς να πολεμά τους φασιστές, το έδειξε στην Κατοχή και στην Αντίσταση, το έδειξε στον Εμφύλιο, το έδειξε στη Χούντα και το Πολυτεχνείο.
 Μην αφήνετε τους φασίστες σε χλωρό κλαρί! Πετάξτε τους έξω από τα συνδικάτα,  από τα σχολεία, από τις γειτονιές!  Να μην τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους πουθενά! Τσακίστε την συμμορία της ΧΑ παντού.
 Το χρωστάμε στον Παύλο. Το χρωστάμε σε κάθε νέο, σε κάθε παιδί, σε κάθε αγωνιστή.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη!

Απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη!

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού κλιμακώνεται. Στο στόχαστρο έχει μπει εδώ και καιρό η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές και οι καθηγητές. Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής που έχει ως στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος των κοινωνικών κατακτήσεων στην Παιδεία και την Υγεία, ψηφίζει νόμους για τον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μετά την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τη διακοπή διορισμών εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, την απόλυση ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτών, προχωράει στη θέσπιση της αναγκαστικής μετάθεσης τους και στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους με στόχο τη δημιουργία υπεράριθμων, που τελικά θα οδηγηθούν σε απόλυση.

Παράλληλα ετοιμάζει τους νέους νόμους για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο με στόχο να τα μετατρέψει σε επιχειρήσεις, όπου η γνώση θα μετατραπεί σε αποσπασματική πληροφορία και οι μαθητές σε πελάτες, που γιατί όχι θα πρέπει να πληρώνουν σε λίγα χρόνια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συγχρόνως διαλύει τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση, απαντούν με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συνελεύσεις από τα κάτω. Ακόμα, απεργίες έχουν εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών ιδρυμάτων (ΟΙΕΛΕ). Αυτό το κλίμα επικρατεί και στους διοικητικούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που ξεκινάνε με 48ωρες απεργίες και συνεχίζουν με πενθήμερη από τις 16 Σεπτέμβρη. Το ίδιο και οι πέντε ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στο υπουργείο οικονομικών. Σε μια σειρά από υπουργεία, έχουν ήδη ξεκινήσει καταλήψεις. Στα νοσοκομεία, το Συντονιστικό των εργαζόμενων και των σωματείων τους, καλεί συνελεύσεις αυτήν τη βδομάδα για να αποφασίσουν κλιμάκωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Η ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη εδώ και τρεις μήνες και στις 7/9 δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στη ΔΕΘ σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Η απεργία των καθηγητών είναι απεργία για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Συμβάλλει συνολικά στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο εάν στηριχθεί με μαζική συμμετοχή σε συνελεύσεις, διαδηλώσεις και απεργιακές επιτροπές παντού! Ενωμένοι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί από τα κάτω, υπερβαίνοντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, μπορούν να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση τολμά να κατηγορήσει τους καθηγητές πως παίζουν με τον κόπο των μαθητών και γονιών. Έχοντας δημιουργήσει ένα σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται και η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64% - η κυβέρνηση δε δικαιούται να μιλά για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους.

Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι' αυτό όλες και όλοι μας είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση είναι γελασμένη εάν πιστεύει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού και καλά θα κάνει να ξεχάσει κάθε σκέψη για επιστράτευση γιατί θα πέσει στο κενό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Θα βρεθεί μαζί τους καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

Το απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε. Να πάρουμε όλοι θέση!

T.E. ΕΥΒΟΙΑΣ